Kijuttatás

Három kijuttatási lehetőség adott:

  1.  tavaszi vetésű növényeknél: az utolsó magágy-készítési művelet előtt
  2.  őszi vetésű növényeknél: tarlóhántás előtt
  3.  ősszel: az utolsó magágy-készítési művelet előtt.

A kijuttatásra technikailag már több megoldás is létezik:

  • Hagyományos technológia: minden esetben hígítsuk fel a készítményt. 1-3 liter Mikro-Vital-t oldjunk fel 10 liter vízben, majd 200-400 liter vízhez keverve, szántóföldi permetezővel juttassuk ki. Ezután, lehetőleg azonnal, sekélyen dolgozzuk be a talajba.
  • Mikro-Press, elektromos kijuttató berendezéssel az 1-3 liter Mikro-Vital  oldjuk fel 50 liter vízben, majd az oldatot a kijuttató berendezéssel juttassuk ki 1 hektárra. A berendezés előnye, hogy akár vetőgépre, akár bedolgozógépre is szerelhető, így a kijuttatás és a bedolgozás 1 menetben megoldható!

 

  • A bedolgozás 5-20 cm mélyen történjen, ahol még elegendő oxigén áll rendelkezésre a Mikro-Vitalban lévő baktériumok számára. A talajlakó baktériumok érzékenyek az UV fényre és a magas hőmérsékletre egyaránt, ezért kulcsfontosságú a helyes kijuttatás.A bedolgozás történhet kombinátorral, könnyű tárcsával és ásóboronával egyaránt.