A növénytermesztésben a siker alfája és omegája a TALAJ!

A talaj állapota, humusztartalma, pH-ja, szerkezete, szervesanyag-tartalma és még sok paramétere, mind-mind meghatározza növénytermesztésünk sikerét. A talaj sajátos képződmény, dinamikus rendszer: fizikai, kémiai és biológiai folyamatok rendszere. A talaj feltételesen megújuló természeti erőforrás, élőhelyet, termőhelyet biztosít, vizet raktároz, tápanyagot szolgáltat. Mindezeket  az alapvető funkcióit akkor tudja betölteni, ha megfelelő minőségben áll rendelkezésre termesztett növényeink számára, azaz a TALAJ ÉL! Azonban a talaj termékenységét igen sok tényező befolyásolja és sok gátolja. Ezért kiemelt fontosságú, hogy talajaink elegendő mennyiségű mikroorganizmust tartalmazzanak, és azok kellő hatékonysággal “dolgozhassanak”.

A bioszférában a legelterjedtebb élőlények a mikrobák, köztük pedig a baktériumok a legnépesebb csoport. Alkalmazkodó képességük nagyon nagy, megtalálhatók mind a vízben, levegőben és a talajban egyaránt. A növénytermesztés során természetesen a leglényegesebbek a talajlakó mikroorganizmusok, mivel áldásos tevékenységüket könnyű a termelés javára fordítani. Ebben segít a Mikro-Vital!